שבץ מוחי

ממחקר שנערך במרכז סגול לרפואה הפרברית ומחקר במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) עולה כי הטיפול בתא לחץ למטופלים לאחר שבץ מוחי יכול לסייע לנפגעי מוח באזורים בהם יש פגיעה בפעילות המטבולית, המודגמת ע”י מיפוי המוח, ללא פגיעה אנטומית (נמק אותו ניתן לראות ב-CT ראש).

מסקנות המחקר הן שהטיפול בתא לחץ יכול לעזור באזורי המוח בהם יש פגיעה בפעילות המטבולית .ההפעלה המחודשת הזו של תאי המח יכולה להיות גם שנים אחרי השבץ מוחי. ככל שחוסר ההתאמה בין מיפוי המח לבין ה-CT ראש גדול יותר, השיפור עם הטיפול בתא לחץ צפוי להיות משמעותי יותר. התפקוד הקליני אשר משתפר אצל החולים נימצא בקורלציה לאזור המוחי בו חודשה הפעילות המטבולית.

מקרה לדוגמה: גבר בן 72 הסובל משיתוק של יד ורגל ימין בשל שבץ מוחי על רקע חסימת כלי דם, 34 חודשים טרם התחלת הטיפול. בבדיקה הנוירולוגית הבסיסית הוא לא היה מסוגל להחזיק את יד ורגל ימין כנגד כוח הכבידה. בנוסף הוא סבל מאפזיה בינונית (קושי ביכולת להגיד מילים). עם סיום הטיפול בתא לחץ חל שיפור משמעותי ביכולת להזיז את היד והרגל (מסוגל להחזיק כנגד כבידה, להניע באופן רצוני ובנוסף יכולת להניע את האצבעות ולהפעיל מוטוריקה עדינה). חל שיפור משמעותי ביכולות הדיבור (מסוגל להשלים משפטים). במיפוי המח ניתן להבחין חזרה של פעילות מסביב לאזור של הנמק . העלייה בפעילות היא באזור הקורטקס המוטורי השמאלי (אחראי על השליטה המוטורית ביד וברגל ימין) ובאזור של הברוקה (מרכז הדיבור). כלומר השיפור הנצפה במיפוי המח נימצא בקורלציה לשיפור הקליני אצל החולה.

שיתוף
מעוניינים בפרטים נוספים?
השאירו פרטים ונדאג לחזור אליכם בהקדם

מעוניינים בפרטים נוספים?

השאירו פרטים ונדאג לחזור אליכם בהקדם
סל קניות
  • No products in the cart.
דילוג לתוכן